Veilig internetten op je telefoon!

Het internetten op je smartphone is over het algemeen veel sneller én veiliger dan op een pc. Echter kun je bij de smartphone ook tegen enkele problemen aanlopen op dit punt. Vooral wanneer je onderweg of buitenshuis bent en je geen gebruik kunt maken van je thuis-netwerk. Daarom geven wij je 5 tips om direct veiliger online te browsen op je telefoon.

1. Kies de juiste browser

Vaak staat er al een browser als standaard ingesteld zoals Safari op Apple producten. Deze browser is veilig en kun je dus gewoon laten staan. Andere bekende browsers als Google Crome, FireFox, Safari en Opera kun je ook rustig blijven gebruiken. Zorg wel dat je alles goed update, deze updates bevatten namelijk vaak veiligheidsverbeteringen.

2. Let goed op je privacy

Je privacy instellingen zijn altijd belangrijk om in de gaten te houden en even te controleren bij nieuwe apps en browsers. Blokkeer bijvoorbeeld je pop-ups en cookies en vink aan dat websites je online surfgedrag niet meer bij mogen houden.

3. Kies voor VPN

Een VPN (Virtual Private Network) zorgt ervoor dat je locatie verborgen blijft. Dit maakt jou anoniem op het internet. Een VPN verbinding zorgt er namelijk voor dat je verbonden wordt met een server ergens over de hele wereld. Deze verbindingen kregen veel publiciteit rondom het streamen van video’s, maar het is altijd veilig om hem aan te zetten.

4. Verbind niet met open WiFi-netwerken

Al is het verleidelijk, doe het niet! Deze verbindingen zijn vaak niet moeilijk te kraken waardoor hackers direct toegang krijgen tot jouw gegevens. Doe je dit toch? Probeer dan geen wachtwoorden in te voeren en ga al helemaal niet internetbankieren. Wil je zeker zijn dat dit geen problemen oplevert? Kies dan gewoon voor een hogere bundel voor je mobiel internet abonnement. Kost je misschien wel wat meer maar dan ben je zeker beschermd.

5. Apps zijn het veiligst

Kun je er niet onderuit om even je Facebook of mail te checken wanneer je verbonden bent met een openbaar Wifi-netwerk? Kies dan altijd voor de app variant van het programma. Apps zijn over het algemeen altijd veiliger dan je browser.

Dus, mocht je nog eens zonder internet zitten onderweg? Gebruik dan een VPN in een veilige browser om online te surfen, voer geen wachtwoorden in of maak gebruik van een app wanneer deze bestaat. Zo ben jij zeker veiliger online!

 

Terug naar Beveiliging
Beveiliging