Online back-up

Wil je voorkomen dat al je data kwijtraakt? Dan is een goede online back-up erg belangrijk. Dit is namelijk een reservekopie van alle belangrijke bestanden op je computer of laptop. Zo zijn er vele voordelen van een online back-up waar door je nooit bang hoeft te zijn dat er iets kwijt raakt. 

Waarom een online back-up?

Veel mensen slaan belangrijke bestanden op, op een USB stick of een externe harde schijf. Echter kan een USB stick of een externe harde schijf kapot gaan of gestolen worden. Als je een back-up in de cloud maakt hoef je hiervoor niet bang te zijn, want wat er ook gebeurd het staat altijd vast op de cloud.
Een online back-up is pas echt effectief als je dit regelmatig doet. Een back-up van 3 maanden geleden is namelijk waarschijnlijk minder waardevol dan een back-up van deze week. Het is daarom belangrijk om dit goed bij te houden als je wilt dat er geen data verloren gaat. 

Voordelen van een online back-up

Hieronder een rijtje met de belangrijkste voordelen van een online back-up:

  • Online back-ups gaan volledig automatisch via schema. Zo kun je het zelf dus nooit vergeten. 
  • Met een online back-up wordt je data veilig opgeslagen. Zo kan er geen data verloren gaan.
  • Als je eenmaal hebt ingesteld dat je een online back-up wilt hoef je je geen zorgen meer te maken. Alles werkt volledig automatisch en je krijgt via de mail updates.
  • Je opgeslagen data is altijd direct beschikbaar.

Nadelen van een online back-up

Er zijn ook enkele nadelen aan het hebben van een online back-up:

  • Je moet elke maand een bepaald bedrag betalen. Dit kun je zien als een voordeel en nadeel aangezien je wel zeker bent van een online-back up die ten alle tijden beschikbaar is, maar dus wel elke maand een vast bedrag moet betalen.
  • Internet toegang is vereist. Mocht je dus geen wifi hebben doordat er bijvoorbeeld een storing is kun je niet bij je data.
  • Soms gaat het uploaden van een online back-up erg traag en vergelijking met een USB stick.
Terug naar Cloud
Beveiliging