Geschiedenis

Bij vele mensen zijn online games haast niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Toch is de game industrie nog helemaal niet zo oud. Ongeveer 60 jaar geleden werd pas het eerste computerspel bedacht. Lees hieronder de geschiedenis van de online games. 

Het eerste computerspel

in 1958 kwam het eerste computerspel uit, namelijk ‘Tennis for Two’ gemaakt op een Donner Model 30 analoge computer. Met dit spel konden 2 personen tennis spelen op een oscilloscoop. In 1962 kwam het tweede computerspel, genaamd ‘Spacewar’. Het spel kon met 2 personen tegelijk gespeeld worden. Het spel was eerst alleen beschikbaar in universiteitskringen. Toen het vervolgens in 1973 alsnog uitgebracht werd, werd het alsnog een succes. 

Pong

Pong was het eerste echte populaire computerspel gemaakt in 1972. Bij dit spel is het de bedoeling dat twee balkjes een balletje overspelen. Tot de dag van vandaag wordt dit spel nog steeds in allerlei varianten gespeeld. Het spel was eerst alleen de spelen op een arcademachine, maar in 1975 werd een console-versie uitgebracht. Deze kon thuis gespeeld worden door de console op de televisie aan te sluiten. Pong is afgeleid van pinpong. Zo speel je het spel met twee batjes, een balletje en twee muren. Het doel is uiteindelijk om het balletje achter het batje van de tegenstander te krijgen. 

De allereerste spelcomputers

De Magnavox Odyssey was de allereerste spelcomputer. Deze was niet erg populair omdat de kwaliteit ervan niet zo goed was. Later kwam de Atari 2600 op de markt. Deze deed het een stuk beter en werd ook al snel nagemaakt door andere bedrijven, waardoor Atari veel geld mis liep. De bekende Nintendo kwam pas 10 jaar later op de markt en was meteen een erg groot succes. 

Super Mario

Bijna iedereen kent hem wel Super Mario. Het spel is ontstaan in 1981 toen Shigeru Miyamoto, Mario ontworpen had. In het begin werd Marion nog jumpman genoemd. Nintendo veranderde uiteindelijk de naam van Jumpman in Mario, omdat het karakter veel zou lijken op landheer Mario Segali. 

Terug naar Online games
Beveiliging