Computer geschiedenis

De computer is oorspronkelijk een rekenmachine. Dat wist je vast nog niet! Precies daarom hebben wij deze pagina aangemaakt. Als je verder leest zul je nog meer dingen ontdekken die je niet wist over de computer die jij hedendaags gebruikt en als normaal ziet. Lees je even mee?

Ontwikkeling

De computer heeft zich door de jaren heen nogal veranderd. Zoals ik je daarnet vertelde, de computer is begonnen als rekenmachine. Dit rekenmachine heeft zich ontwikkeld tot een apparaat dat erg snel grote hoeveelheden informatie in een tweedelig getallenstelsel kan verwerken. Echter gaat hier een lange periode aan vooraf voordat de computer is wat hij nu is!

Rond 1900 werd het eerst werkende elektrische rekenmachine ontworpen. Voorgangers slaagden er maar niet in, door gebrek aan techniek, om hun rekenmachine in werking te krijgen. In 1938 werd de eerste mechanische computer gebouwd en een jaar later werd de eerste elektromechanische computer gebouwd. In 1949 bouwde het Amerikaanse leger de eerste elektronische computer. De computer was 30 meter lang, 3 meter hoog en 1 meter diep en had een gewicht van 30.000 kilo. Bizar toch? Deze computer moest telkens handmatig opnieuw ingesteld worden. De geboorte van de eerste generatie digitale computers was in 1949, toen de eerste computer werd gebouwd die niet langer geprogrammeerd hoefde te worden door herbedrading. 

Uiterlijk

De enorme computer die het Amerikaanse leger bouwde is langzaam steeds kleiner geworden. De radiobuizen werden vervangen door transistors en de transistors werden vervangen door siliciumchips. Zulke chips zijn slechts zo groot als de vingernagel van een baby. In 1976 werd door Apple de eerste computer gebouwd die geschikt was voor thuisgebruik.

Computers vandaag

Dankzij de opkomst van het internet werd de computer pas gewild. Bedrijven zoals Apple waren al lang bezig met het ontwikkelen van computers, maar er was destijds gebrek aan vraag. Door het internet kregen mensen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Apple creëerde vervolgens de zogenoemde Mac books, die we op vandaag ook nog kennen. Google heeft ook een grote rol gespeeld, deze zoekfunctie gebruiken we namelijk nog dagelijks. 
Wie weet wat ons nog te wachten staat in de toekomst van de computer.

Computer beurzen De computerbeurs kun je zien als een handelsbeurs / tentoonstelling voor computers, spellen en elektronica. Je kunt er algemene standen van bedrijven en organisaties zien waar producten en technologieën worden gedemonstreerd. Tevens worden e[...] Lees verder
Beveiliging