Computerbeurzen

De computerbeurs kun je zien als een handelsbeurs / tentoonstelling voor computers, spellen en elektronica. Je kunt er algemene standen van bedrijven en organisaties zien waar producten en technologieën worden gedemonstreerd. Tevens worden er besprekingen en lezingen gegeven, mensen met gedeelde interesse kunnen elkaar hier ontmoeten. De meeste grote beurzen richten zich enkel op professionals, terwijl kleine, relatief nieuwe beurzen zich juist richten op het grote publiek. Je kunt dus niet zomaar een beurs bijwonen. Wanneer je wel de mogelijk hebt om een beurs bij te wonen die gericht is op publiek dan moet je er vaak snel bij zijn want de tickets zijn meestal snel uitverkocht. 

Computerbeurzen momenteel

Door de tijd heen zijn verschillende grote  beurzen opgericht, namelijk:

 • Blizzcon
  Dit is een Amerikaanse conferentie over computerspellen. Op deze beurs worden nieuwe spellen ontwikkeld of aangekondigd.
 • Computex
  Dit is een Chinese conferentie van computerhardware. Mensen hopen op deze beurs een voorsmaakje te krijgen van  de nieuwe hardware en trends.
 • Computer World Expo
  De conferentie in Denemarken is het grootst. IT-software en hardwareleveranciers hopen om technologieprofessionals uit Denemarken te ontmoeten.
 • Electronic Entertainment Expo
  Dit is een Amerikaanse conferentie. Dit is een jaarlijkse vakbeurs om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren. Echter zijn alleen mensen met een uitnodiging welkom.
 • Gamescom
  Dit is een Duitse conferentie die bestaat uit een publieke en gesloten gedeelte. Spelontwikkelaars laten nieuwe games en hardware zien, maar er vinden ook activiteiten plaats.
 • Interop
  Een Japanse informatietechnologieconferentie. 
 • SIMO TCI
  Dit is een Spaanse internationaal Data Processing, Multimedia en Communicatie Show.
 • Tokyo Game Show
  Deze conferentie wordt gehouden in Japan en draait om computerspellen. Bedrijven maken gebruik van dit evenement door nieuwe spellen, spelcomputers en accessoires te tonen aan het publiek.

Grootste computerbeurs

De grootste computerbeurs wereldwijd is de computerbeurs van Computex in China. De formele naam van dit evenement is Taipei International Information Technology Show en wordt jaarlijks gehouden in het Taipei World Trade Center in Taipei, Taiwan. 

Voorheen was ceBIT de grootste en belangrijkste computerbeurs ter wereld. Deze beurs was gelegen in Hannover, Duitsland. Sinds 2003 ging dit evenement bergafwaarts. In de jaren ‘80 was er meer concurrentie onder merken en dit was rond 2003 niet meer zo heftig als destijds.

Terug naar Computergeschiedenis
Beveiliging