Alles over de Cloud

Het opslaan en beschermen van je gegevens, bestanden en foto’s wordt met de dag belangrijker. Denk aan die vakantie kiekjes in Kroatië met het gezin. Of die werkdocumenten wanneer je wisselt tussen thuis- en kantoorwerk. Niet alleen heb je ze overal bij de hand wanneer je gebruik maakt van een Cloud, je raakt ze ook niet meer kwijt bij een crash of kapotte telefoon. Wil je graag meer informatie over de Cloud diensten en de bijkomende voor- en nadelen? Lees dan snel verder.

Online back-up Wil je voorkomen dat al je data kwijtraakt? Dan is een goede online back-up erg belangrijk. Dit is namelijk een reservekopie van alle belangrijke bestanden op je computer of laptop. Zo zijn er vele voordelen van een online back-up waar door je no[...] Lees verder
Cloud opslag De meeste kennen het wel, de online Cloud opslag. Het hedendaagse alternatief voor de USB-stick. Niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren kan deze vorm van opslag de uitkomst bieden. Je kan het namelijk niet kwijtraken én je [...] Lees verder
Beveiliging

Voordelen

Het gebruiken van een Cloud dienst is op vele vlakken handig.

1. Toegang vanaf meerdere computers

Omdat je bestanden op een online dienst worden opgeslagen kun  je deze overal inzien, bewerken en beheren. Vaak kun je inloggen in je browser of via een app. Er hoeft dus niets geïnstalleerd te worden voordat je aan de gang kunt.

2. Groot gebruikersgemak

De functies zijn vaak duidelijk, het design spreekt voor zich en documenten zijn gemakkelijk te beheren en te werken. Daarbij kun je na aanmelding al direct gebruik maken van de vele functies.

3. Gratis functies

Online Cloud diensten beschikken vaak over gratis functies zoals een beperkte opslagmogelijkheid en toegang tot een tekstverwerkingsfunctie.

4. Online vaak voordeliger dan lokale software

Bij lokale software moet je ooit betalen voor de installatie van nieuwe updates. Cloud aanbieders zorgen ook voor dergelijke updates, maar dan gratis. Denk aan beveiliging maar ook nieuwe functies.

Nadelen

Er zitten echter ook enkele nadelen aan het gebruik van een Clouddienst. Alhoewel deze vaak niet afwegen tegen de voordelen willen we deze wel even benoemen.

1. Je bent afhankelijk

Mocht een dienst er ooit mee stoppen dan kunnen de gebruikers in de problemen komen. Al hun opgebouwde documenten e.d. moeten zo snel mogelijk van de dienst af en verplaatst worden naar een andere Cloud opslag.

2. Lees de algemene voorwaarden

Vergeet hier niet de kleine lettertjes! Sommige diensten eigenen zich het recht tot o.a. foto’s toe voor eigen doeleinden en advertenties. Daarbij geef je ze vaak ook toestemming voor het inzien en verwijderen van documenten. Dit wordt eigenlijk alleen gedaan wanneer er sprake is van illegale inhoud.

4. Software kan ineens veranderen

Bij een desktop app kun je zelf kiezen of je de nieuwste update toevoegt. Op je telefoon kan dit weleens handig zijn. Echter, de desktop versie van cloud opslag werkt deze automatisch bij.