De 4 beste Cloud diensten

De meeste kennen het wel, de online Cloud opslag. Het hedendaagse alternatief voor de USB-stick. Niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren kan deze vorm van opslag de uitkomst bieden. Je kan het namelijk niet kwijtraken én je hebt toegang vanaf elke computer. Benieuwt naar de beste Cloud diensten op de markt? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.


Wat is een Cloud opslag?

Een Cloud opslag is een handige tool waarmee je bestanden en foto’s online kunt opslaan in een datacentrum. Om gebruik te kunnen maken van een Cloud dienst heb je een account met wachtwoord nodig. Zo  ben je ervan verzekerd dat alleen jij, of mensen met wie je het wachtwoord deelt (denk aan bedrijven),  toegang hebben tot deze bestanden. Zodra deze in de Cloud staan heb je acces van elk device dat verbonden is met internet. Vaak kun je je kosteloos bij een opslag aanmelden. Echter, dit is vaak slechts een beperkte versie. Wil je meer op kunnen slaan? Dan koop je maandelijks je opslag bij.

1. Microsoft OneDrive

Standaard inbegrepen in het Microsoft pakket zit tegenwoordig de Cloud opslag van Microsoft. Je kunt deze dienst echter ook los aanschaffen. Dit is vooral fijn wanneer het gaat om persoonlijk gebruik en je de andere diensten simpelweg niet nodig hebt.

Microsoft OneDrive is tot 5GB gratis te gebruiken. Bijkopen kan makkelijk voor 2 euro per maand (100GB). Heb je hier niet voldoende aan? Dan zul je toch over moeten stappen op het volledige pakket. Zo kun je vanaf 7 euro in de maand al gebruik maken van 1000GB inclusief de office apps als Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Skype.

2. ICloud Drive

De ICloud is standaard ingebouwd bij een Apple device. Dit betekent dus dat jij enkel van deze dienst gebruik kan maken wanneer je in het bezit bent van een of enkele Apple producten. Een groot voordeel is echter de ICloud automatisch al jouw gegevens opslaat. Denk hierbij aan foto’s, contacten, mails en berichtjes.

De dienst biedt 5GB gratis aan, dit is voldoende om je basis onderdelen gratis te bewaren. Opzoek naar meer opslag? Dan kun je kiezen voor een 50GB abonnement voor slechts 0,99 euro per maand. Ook kun je gaan voor grotere abonnementen. Je beschikt al over 200GB voor 2,00 per maand of 2000GB voor 9,99 euro per maand.

3. Google Drive

Hoewel Google ooit gestart is als zoekmachine beschikt het nu over veel extra functies., denk aan het bekende Gmail. Je hebt dan gemakkelijk toegang vanaf alle apparaten.

Van alle Cloud diensten is Google het vrijgevigste. Je kunt de Google Drive namelijk tot wel 15GB gratis gebruiken. Ook kun je je account gemakkelijk upgraden. Je betaald bij Google namelijk 1,99 euro voor 100GB, 9,99 euro voor 1TB of 99,99 voor 10TB.

4. Dropbox

Dropbox, ook wel hét bedrijf dat online Cloud opslag op de kaart heeft gezet. DropBox biedt tegenwoordig echter slechts 2GB aan gratis opslag aan. Je zult hierdoor dus sneller gedwongen zijn om opslag bij te kopen.

Dropbox biedt deze in  zowel privé, family als business aan. Met opslag vanaf 2000GB (9,99 euro) tot zoveel als je nodig hebt (15 euro p.p.).

Terug naar Cloud
Beveiliging